Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Nu har vi öppnat ansökan för att medverka på markplats

Publicerad 2022-11-09 12:37
Är du intresserad av att medverka under Almedalsveckan 2023 med evenemang? Ett alternativ kan vara att finnas med på markplats i Almedalsområdet. Du bokar en yta, storleken bestämmer du själv, och sen kan du använda dig av tält, platsbyggd monter eller kanske en öppen arena med samtalsbänkar.

Idag öppnar vi upp för ansökan till att medverka på Almedalsveckan 2023 på offentlig markplats. För att få vara på markplats sätter vi samma krav som för att medverka i det officiella programmet, det är samhällsfrågan som är fokus. Hur du väljer att använda din markplats är upp till dig, din budget och ändamålet med din medverkan. Du kan sätta upp ett tält, bygga en monter, skapa en samlingsplats för dina evenemang.

 
Under Almedalsveckan 2022 passade vi på att fråga en av de närmare hundra arrangörerna som valde att medverka med en mötesplats på offentlig plats, vad de tycker om sitt val av plats och Almedalsveckan som mötesplats.
Arrangören vi frågade är Region Jönköping, som medverkade med en mötesplats längs Strandvägen. 
 
Bild från Region Jönköpings markplats under Almedalsveckan 2022. Med på bilden är Karin Hermansson, regional utvecklingsdirektör, samt Kristina Nordh, projektledare
 
Hej, Karin Hermansson regionalutvecklingsdirektör, och Kristina Nordh, projektledare för Region Jönköpings medverkan, vad tyckte ni om Almedalsveckan 2022?
Vi och våra samarbetspartners Jönköpings kommun och Jönköping University är mycket nöjda med årets Almedalsvecka, det var så roligt att mötas igen. Vi hade välbesökta seminarier och fina dialoger.  För oss handlar det om att få input från andra och lyfta det vi gör. Att veckan kortades ser vi som positivt. 
 
Ni byggde upp en egen mötesplats på markplats, är det något ni vill framföra till andra arrangörer som också går i tankarna att använda offentlig plats för sin medverkan?
För oss är Almedalsveckan framför allt en mötesplats. En egen markplats ger stora möjligheter att träffa andra aktörer och diskutera viktiga frågor för vårt län. Vi tar till vara tiden på ett helt annat sätt när vi både arrangerar seminarier och är en arena för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.
 
Vi har också tagit med Region Jönköpings svar i vårt senaste nyhetsbrev.
​Läs hela nyhetsbrevet här >>