Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Ansök till programmet

Almedalsveckan genomförs i slutet av juni på plats i Visby, du kan ansöka till programmet från och med 1 februari 2023. 

Almedalsveckans officiella program 2023

Ansökan till att medverka i det officiella programmet öppnas upp 1 februari. Så fort ett evenemang har godkänts är det sökbart och synligt i programmet. Alla evenemang granskas utifrån Almedalsveckans kriterier och guide vilket kommer att vara uppdaterade i samband med att ansökan öppnas upp. 

Kriterier och guide för ansökan (2022) >>

Gemensamma kriterier för Almedalsveckans officiella program

  • Evenemanget behandlar en aktuell samhällsfråga.
  • Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla. 
  • Evenemanget ska genomförs på fysisk plats i Visby innerstad eller dess närhet. 
  • Arrangör ansvarar för att evenemang följer svensk lagstiftning, till exempel ordningslagstiftning, diskrimineringslagstiftning, upphovsrättslagstiftning och varumärkeslagstiftning, m.fl.

Följande godkänns inte för medverkan i det officiella programmet

  • Arrangör som står för antidemokratiska eller våldsbejakande budskap
  • Evenemang som säljer eller lanserar en vara eller tjänst, eller som enbart visar upp en verksamhet 

Ansökan

Ansökan till det officiella programmet samt administration av evenemang sker på

programwebben, program.almedalsveckan.info >>

Vanliga frågor och svar

Hur ansöker jag till programmet?

Du som vill genomföra ett evenemang under Almedalsveckan 2023 kan ansöka från och med den 1 februari 2023. Ansökan gör du via vår programwebb, program.almedalsveckan.info.

Där skapar du ett arrangörskonto eller loggar in via det konto du hade tidigare år. Missa inte att ansvarig person från din organisation behöver godkänna villkoren innan en ansökan kan skapas.

Genom din inloggning sköter du själv administrationen av ditt evenemang. Se till att din e-post är korrekt och håll koll på statusen på ditt evenemang. 

Var godkänner jag villkoren?

För att kunna ansöka med evenemang till årets program behöver ansvarig person från din organisation intyga att ni har tagit del av användarvillkoren för Almedalsveckans officiella program samt det gemensamma ansvaret för personuppgifter. 

Du hittar länken för e-tjänsten, mer information och såklart fullständiga villkor när du har loggat in på program.almedalsveckan.info

Behöver jag ha allt klart för att skicka in ansökan?

Nej, du behöver inte ha alla detaljer klara i ditt evenemang när du ansöker. Du kan fylla på med exempelvis medverkande, tillgänglighet och eventuella länkar längre fram. 

Har du din samhällsfråga formulerad (rubrik och beskrivning) samt dag och tid för ditt evenemang kan du fylla i ansökan och skicka in ansökan. Systemet kommer hjälpa dig med vilka fält som är obligatoriska att fylla i. 

Har du inte platsen klar, finns det en plats (under lokaler, trädgårdar och fartyg) som heter "plats meddelas senare". Den kan du använda vid din ansökan, platsen kan du uppdatera senare. 

Vad kostar det att ansöka till programmet?

Det är kostnadsfritt att ansöka till programmet från 1 februari till och med klockan 16:00 den 12 april. 

  • Från klockan 16:00 den 12 april är ansökningsavgiften 500 kronor per evenemang
  • Från klockan 16:00 den 10 maj är ansökningsavgiften 1000 kronor per evenemang
  • Från klockan 16:00 den 31 maj är ansökningsavgiften 2000 kronor per evenemang
  • Från klockan 16:00 den 14 juni är ansökningsavgiften 3000 kronor per evenemang

Vad är ett arrangörskonto?

Om du ska ansöka till det officiella programmet behöver du ett arrangörskonto.

Skapa arrangörskonto

Om du är ny som arrangör måste du först registrera dig och skapa ett arrangörskonto. Det gör du på program.almedalsveckan.info genom att klicka på Logga in i huvudmenyn och sen ny arrangör.

Har du varit arrangör tidigare kan du logga in direkt via Logga in. Har du glömt ditt lösenord kan du få ett nytt.

Ditt arrangörskonto finns kvar två år efter att du senast var inloggad. Om ditt konto inte finns kvar skapar du lätt ett nytt konto.  

Hur hanterar jag mina evenemang?

Administrationen av evenemang görs på program.almedalsveckan.info, där du loggar in som arrangör. När du har loggat in hittar du i vänstermenyn på programwebben Skapa och administrera mina evenemang. Där kan du både skapa en ny ansökan och redigera befintliga evenemang.

Vad händer med min ansökan?

När du har skickat in din ansökan granskar Almedalsveckans projektgrupp ditt evenemang. Du kommer att få e-post från oss om vi önskar kompletteringar eller när ditt evenemang är publicerat. Se till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade på ditt konto, det är den e-postadressen vi använder.

Håll även koll på statusen på ditt evenemang, status "publicerad" innebär att evenemanget är publicerat. 

Kan jag göra kostnadsfria ändringar?

När evenemanget är godkänt kan du kostnadsfritt ändra en del av uppgifterna. Alla ändringar kommer att granskas och när ändringarna är godkända publiceras den nya versionen i det officiella programmet.

Om innehållet i ditt evenemang har ändrats så att karaktären ändrats avslås ändringen och en ny ansökan krävs. Detta kan medföra en kostnad för den nya ansökan, om tiden för kostnadsfri ansökan har passerats.

Kan jag ställa in ett evenemang?

Om du behöver ställa in ett evenemang i det officiella programmet gör du det själv i systemet. Det är kostnadsfritt att ställa in evenemang som finns publicerade i programmet.